Board outline incomplete when using edge rails (4.1.2.0)

Report bugs here
Post Reply
Message
Author
BuGG
Posts: 11
Joined: 26 Jun 2013, 11:29

Board outline incomplete when using edge rails (4.1.2.0)

#1 Post by BuGG » 11 May 2021, 09:01

I'm having an issue since upgrading to v4.1.2.0 that wasn't happening with 3.x...

If I add edge rails to a panelized board with chamfered corners the board outline becomes incomplete in the Gerber. This was brought to my attention by my PCB fabricator, and verified in Ucamco.

I have layouts that have worked properly for years but now no longer export correctly since upgrading. No changes were made to the files.

For example, if I panelize this board and add edge rails the gerber exports correctly.
SS1.jpg

But if I chamfer the corners the gerber board outline becomes incomplete:
SS2.jpg

If I remove the edge rails the gerber exports correctly again:
SS3.jpg
Example .DIP and Gerber .ZIP are attached.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

BuGG
Posts: 11
Joined: 26 Jun 2013, 11:29

Re: Board outline incomplete when using edge rails (4.1.2.0)

#2 Post by BuGG » 11 May 2021, 11:54

Another observation; if I increase the board height to 1.95" (subpanel) the Gerber will export correctly.

Alex
Technical Support
Posts: 3501
Joined: 14 Jun 2010, 06:43

Re: Board outline incomplete when using edge rails (4.1.2.0)

#3 Post by Alex » 12 May 2021, 08:28

Thank you for the report, we will investigate the problem.

BuGG
Posts: 11
Joined: 26 Jun 2013, 11:29

Re: Board outline incomplete when using edge rails (4.1.2.0)

#4 Post by BuGG » 12 Jun 2021, 17:25

Appears to be fixed in the 4.1.3.0 update, thank you very much!

Post Reply