Author Message
 Post subject: Re: Multiple via connection (a.k.a. via stitching)
PostPosted: 03 May 2016, 09:35 
Offline

Joined: 07 Apr 2015, 10:14
Posts: 18
Location: Centerville, OH
They seem to only implement suggestions with which they have a personal agreement.

In that case, they should shut down the forums and stop leading us to believe our suggestions make a difference.

_________________
DIPTrace 2.9.0.1 Beta Full Edition
Windows 8.1 Classic Shell


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Multiple via connection (a.k.a. via stitching)
PostPosted: 19 Jun 2016, 02:56 
Offline

Joined: 20 May 2016, 02:19
Posts: 1
This is disappointing. This is a terribly application and even plcing vias manully, I still have to deal with pages of errors as the distance check doesn't recognize negative numbers. as when the via is placed within the trace.

This thread has been here for 6 years, several versions, and it seems nothing is going to be done about this issue.

I just bought this software, I figured that after a couple of weeks with it, I just hadn't learned they tricks yet. It seems I was wrong, all the issues I'm having look to be genuine, now that I've had some time to slow down and do some homework. The copy function and viewport system seem to be real issues as well. Beginning to think I may have to bit the bullet and look elsewhere for a long term solution.

If anyone knows if there is a solution or workaround (other than setting the DRC to 0 and manually stitching (which I could live with).
I can't live with manually stitching in a few hundred vias, only to deal with hundreds of lines of errors hiding any REAL errors.

Scott


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Multiple via connection (a.k.a. via stitching)
PostPosted: 16 Mar 2017, 21:04 
Offline
User avatar

Joined: 08 Nov 2011, 07:48
Posts: 15
Location: Ottawa, Ontario
With the new 3.1 underway, perhaps this request can make it into the list of things to implement? A nicer way to lay down stitching vias would be awesome.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Multiple via connection (a.k.a. via stitching)
PostPosted: 17 Mar 2017, 05:41 
Offline

Joined: 26 Oct 2015, 08:34
Posts: 36
Location: Los Angles
Right click on via and select "add to net" called "selected vias" and then you may select which net to connect them from the drop down.

_________________
PCB Fabrication


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Multiple via connection (a.k.a. via stitching)
PostPosted: 18 Mar 2017, 22:43 
Offline
User avatar

Joined: 08 Nov 2011, 07:48
Posts: 15
Location: Ottawa, Ontario
Yes, I found that and it works pretty well (I don't recall that from the 2.x days... maybe I just missed it back then?)... it would still be nicer to be able to define an area, a net, and an x/y offset and let Diptrace place the vias for me automatically while avoiding any non-empty areas.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group