Author Message
 Post subject: Showing shielded cable and Coax in schematic
PostPosted: 02 Feb 2015, 00:23 
Offline

Joined: 21 Mar 2012, 02:06
Posts: 7
Is there a way of displaying shielded cable in schematic?

In particular showing grounds on the shielded cable?

_________________
Steve W
(Retired Electronics Technician)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Showing shielded cable and Coax in schematic
PostPosted: 12 Feb 2015, 11:19 
Offline
Expert

Joined: 06 May 2014, 11:56
Posts: 125
Isn't this a simple matter of creating your own schematic symbol? Usually, shielded cable is shown as a line with a circle around it; the circle having a line to a ground connection.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Showing shielded cable and Coax in schematic
PostPosted: 12 Feb 2015, 20:21 
Offline

Joined: 21 Mar 2012, 02:06
Posts: 7
Yeah,

Thats what I am doing now and that works for most schematics, but in some instances you want to show detail of how earthing is done to avoid ground loops and the like. I was drawing up a cabling schematic for my brothers gyrocopter VHF radio. I wanted to shop him how to terminate the grounds for the radio audio in accordance with the manufacturers installation instructions. Which is NOT chassis ground. The job is done and dusted and I just wondered if other people had had this problem and there was an easy solution.

Thanks for your reply

Steve W

_________________
Steve W
(Retired Electronics Technician)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group